Het plaatsen van een muursticker

Het voordeel van muurstickers is dat deze eenvoudig te plaatsen zijn in de babykamer. Het vergt wel even wat tijd, maar het kan bijna niet misgaan. Als de muursticker eenmaal is geplaatst geeft het de babykamer vaak een prachtige look.   Hieronder wordt stapsgewijs uitgelegd hoe een muursticker moet worden geplaatst in de babykamer. Voordat je de muursticker in de babykamer gaat plaatsen moet het gekozen oppervlak effen, droog, stof- en vetvrij zijn. Op minder effen oppervlaktes kan de muursticker minder goed kleven. Indien je de muursticker op een nieuw geverfd oppervlakte wilt plaatsen, wacht dan ten minste een maand af.

Stap 1: Leg de muursticker op een tafel. Druk sterk op de hele oppervlakte van de tekening met behulp van de spatel of de doek. Dit zorgt ervoor dat de tekening goed op het transferpapier blijft plakken.

Stap 2: Plaats eerst je sticker kit op de gekozen plaats van de muur in de babykamer met behulp van stukjes tape. Door afstand te nemen van de tekening kan je dan de positie verbeteren indien nodig. De tape helpt je om de sticker op zijn plaats te houden.

Stap 3: Verwijder de tape aan een kant van de sticker. Vouw dit stuk om zonder deze te plooien. Verwijder vervolgens de backing op ongeveer 20 centimeter. Houd de muursticker vast met een hand en knip het stuk backing weg.

Stap 4: Breng de sticker aan op de ondergrond (zonder de lijm aan te raken).Hou de transfer strak vast aan het uiteinde met een hand. Met de andere hand, duw je goed op de hele tekening, van het midden tot de randen. Een stuk van de sticker is nu bevestigd.

 Stap 5: Verwijder de overige stukjes tape. Verwijder afwisselend de backing, zodat het volgende gedeelte van de tekening wordt aangebracht. Werk altijd vanuit het midden tot de randen om luchtbellen te vermijden. Vervolgens wacht je dertig minuten, zodat de lijm goed aan de muur hecht. 

Stap 6: Na dertig minuten verwijder je geleidelijk de transfer onder een hoek van bijna 180 graden. Als er nog een stukje van de tekening op de achterkant van de sticker blijft plakken, druk je met je vinger om het los te krijgen en plaats de tekening op de muur.

Stap 7: Controleer  alle randen van de tekening door ze met je vinger aan te drukken. Als er stukje van de tekening op de achterkant van de sticker blijft plakken, druk met uw vinger om het los te krijgen en plaats die op de muur.

Stap 8: Controleer nog een laatste keer alle randen van de tekening door ze nogmaals met je vinger aan te drukken. Het resultaat is een perfect geplaatste muursticker in de babykamer.

© 2010. All Rights Reserved. Cookies enabled.